Sastanak s partnerom Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET u Splitu

Sastanak s partnerom Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET u Splitu

U ponedjeljak, 27.09.2021. godine održali smo u Splitu sastanak s partnerskom organizacijom Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET u sklopu projekta Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038).

Tema sastanka posvećena je analizi promidžbe i vidljivosti vezano uz aktivnosti projekta u sklopu kojeg provodimo grupe podrške za osobe s problemom ovisnosti i individualne razgovore te edukativno predavanje o fizičkim posljedicama konzumacije opijata.

Do sada su održane četiri grupe podrške kojima je sudjelovalo 22 korisnika. Planirane su još dvije grupe podrške, a sudionicima sastanka prenijeta je informacija o pripremama za snimanje TV priloga posvećenog projektu.

Sudionici nositelja projekta i parterske organizacije posebno su upoznati s činjenicom zanimanja medija za rad članova mobilnog tima (socijalni pedagog, medicinska sestra te dvoje rehabilitiranih i educiranih ovisnika) na terenu, koji  u krajevima u kojima ne postoje organizirana savjetovališta pružaju individualna savjetovanja i psihosocijalnu podršku, organiziraju terapijske grupe i edukativne radionice, te provođenje  aktivnosti osnaživanja ovisnika za preuzimanje aktivne uloge u društvu. Razmotrena je mogućnost dogovora za snimanje priloga o ovoj aktivnosti.

Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038) je projekt kojeg provodi Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ od 15. travnja 2020. godine. Trajanje projekta je 24 mjeseca, do 15. travnja 2022. godine.

Projekt je financiran u 100%-tnom iznosu (1.471.824,65 HRK) iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I.