Održana grupa podrške u Gradu Zagrebu

Održana grupa podrške u Gradu Zagrebu

Mobilni je tim, 14. srpnja 2021. godine, održao još jednu grupu podrške, ovoga puta u Zagrebu.

Na ljetnoj grupi okupilo se četvero korisnika, a temu smo povezali s nadolazećim odlaskom na more. Kako se oduprijeti svim izazovima i „ponudama“ koje se nude ljetu? Korisnici koji su bili na grupi prije su bili u terapijskim zajednicama te većina završila program. Oni su naučili da se treba oduprijeti željama koje znamo da ne vode u dobro, ali kako se to primjenjuje vani?

Prošli smo kroz nekoliko načina na koje mogu reči ne, a da pri tome ne ugroze odnos ukoliko odgovaraju „Ne“ bliskoj osobi.

Prvo što smo spomenuli je – dajte si vremena za razmišljanje prije nego se odgovori, odnosno, prije nego se donese odluka. Odluke bi trebali donositi „hladne“ glave. Prije nego damo svoj odgovor, trebamo se pitati – želim li to učiniti ili ne želim?, Što je posljedica koje opcije? Moramo znati i biti svjesni posljedica pojedine odluke.

Druga stvar je da moramo znati zašto nam je teško reći „ne“, ali i da se „ne“ može reći vrlo pristojno.

Dečki su s nama podijelili kako se oni odupiru nekim svojim izazovima i što su do sada primijetili da je bilo uspješno, a što ne.

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, 15. travnja 2020. godine počela je s provođenjem projekta Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038), koji je financiran u 100%-tnom iznosu (1.471.824,65 HRK) iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Projekt će trajat 24 mjeseca, odnosno od 15. travnja 2020. do 15. travnja 2022. godine.