Održana edukacija za članove Mobilnog tima!

Održana edukacija za članove Mobilnog tima!

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“  u sklopu ESF projekta „Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku“, održala je edukaciju za članove Mobilnog tima od 01.07. do 03.07.2020. godine u prostorijama Udruge.

Na edukaciji su sudjelovali članovi formiranog Mobilnog tima – Ela Megla, mag.paed. soc., Ivana Šantek, Mario Plazibat te Elizabeta Božinović, mag.med.techn.

Edukaciju su provodili eminentni stručnjaci s područja ovisnosti – Izv. prof. dr. sc. Zoran Zoričić, specijalist psihijatrije, subspecijalist alkoholizma i drugih ovisnosti te dr. sc. Luka Maršić, klinički antropolog na Klinici za psihijatriju KBC-a Sestara milosrdnica.

Izv. prof. dr. sc. Zoran Zoričić održao je edukaciju u trajanju od dva dana (01.07. i 02.07.) na temu „Stručno osposobljavanje za rad u savjetovalištima i grupama ovisnika: alkohol, droga, kocka i suvremeni mediji“, dok je dr.sc. Luka Maršić predavanje održao 03.07.2020. godine na temu „Mentalne kretnje i mapiranja kroz vizualizaciju epitimetikona (užitka)“.

Kroz navedene edukacije članovi Mobilnog tima usvojili su nova znanja, tehnike i vještine za što uspješniji rad s korisnicima – osobama s problemom ovisnosti, ali i njihovim članovima obitelji. Uz niz praktičnih savjeta vezanih uz situacije u kojima se mogu naći na terenu, edukatori su otvorili mogućnost i on-line savjeta za članove Mobilnog tima Zajednice Susret te kao i dosad, intenzivnu suradnju u rješavanju konkretnih problematičnih slučajeva širokog spektra ovisnosti.

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, 15. travnja 2020. godine počela je s provođenjem projekta Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038), koji je financiran u 100%-tnom iznosu (1.471.824,65 HRK) iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Projekt će trajati 24 mjeseca, odnosno od 15. travnja 2020. do 15. travnja 2022. godine.