Održana druga grupa podrške za članove obitelji s ovisnim članom

Održana druga grupa podrške za članove obitelji s ovisnim članom

Ove srijede, 16. rujna 2020. godine održala se druga grupa podrške za članove obitelji s ovisnim članom, a koja se provodi u sklopu projekta „Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku“. Grupa je održana u Zagrebu, u prostorijama Savjetovališta Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“.

Tema grupe bila je vezana uz prvi korak u suočavanju s problemom ovisnosti. Kroz 2 sata grupe, roditelji su, uz vodstvo psihologinje, razgovarali o svojim iskustvima i reakcijama kada su saznali, i sami sebi priznali, da im djeca imaju problem ovisnosti.

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, 15. travnja 2020. godine počela je s provođenjem projekta Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038), koji je financiran u 100%-tnom iznosu (1.471.824,65 HRK) iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Projekt će trajati 24 mjeseca, odnosno od 15. travnja 2020. do 15. travnja 2022. godine.

Cilj projekta je osnažiti 20 stručnjaka za rad s mladima na prepoznavanju i prevenciji novih ovisnosti i na prepoznavanju razine problema na kojoj je potrebno upućivanje u tretman, proširiti dostupnost socijalnih usluga i osigurati pristup inovativnim socijalnim uslugama za 30 osoba s problemima svih oblika ovisnosti, te ojačati 15 članova obitelji s ovisnim članom kako bi bolje uskladili poslovni život i brigu o ovisnom članu.