Još jedna grupa podrške odrađena u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Još jedna grupa podrške odrađena u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Članovi Mobilnog tima koji je dio projekta projekta “Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku” (kodni broj: UP. 02.2.2 .06. 0038), 03. svibnja 2021. godine, održali su još jednu grupu podrške za osobe s problemom ovisnosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji, točnije Mikluševcu, u Terapijskoj zajednici „Biram novi život“.

Ovoga puta, temu grupe birali su korisnici – važnost boravka u terapijskoj zajednici i život nakon. Neki korisnici, kasnije priznaje većina, u terapijskoj zajednici nije svojom voljom. Neki ne vide kako bi im vrijeme provedeno tamo moglo dugoročno koristiti. Mnogi imaju iskustvo boravka na bolničkim odjelima, a neki i u terapijskim zajednicama. Priznaju da nisu izdržali dugo u prošlim boravcima, ali i oni koji jesu bili duži period, nisu izdržali dugo u apstinenciji. Problem, kako oni kažu, predstavlja im povratak u staru okolinu. Nemaju prijatelja osim onih „iz đira“ i boje se samoće. Nekima problem predstavlja dostupnost njihovog sredstva, prvenstveno alkohola. Želju za apstinencijom imaju, ali nekima nedostaje motivacija.

Zahvaljujemo se našim domaćinima iz Mikluševaca, „Biram novi život“, te se nadamo da ćemo se vidjeti opet, a dečkima želimo jako motivaciju i čvrstu volju za novi život.

Projekt “Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku” (kodni broj: UP. 02.2.2 .06. 0038) financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Traje od 15.4.2020. do 15.4.2022. godine.