Grupa za osobe s problemom ovisnosti u Brodsko-posavskoj županiji

Grupa za osobe s problemom ovisnosti u Brodsko-posavskoj županiji

Mobilni tim koji je oformljen u sklopu projekta Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038), 02. ožujka 2021. godine, održao je četvrtu grupu podrške za osobe s problemom ovisnosti u Brodsko-posavskoj županiji!

Kako su na grupi bili dečki koji su već sudjelovali na našim grupama u Brodsko-posavskoj županiji, grupu smo započeli pričom „Kratkoća“ iz Priča za razmišljanje Jorge Bucay-a.

KRATKOĆA

Rođen sam danas u zoru

djetinjstvo sam proživio tijekom jutra

a oko podneva

već je prolazila moja mladost

nije da me plaši

što mi vrijeme tako brzo izmiče

ali pomalo me brine jedna misao

da ću možda sutra

biti

odveć star

da obavi sve ono što nisam stigao.

Nakon pročitane priče, razgovarali smo o stvarima koje se oni boje da neće stići, ali i o stvarima koje su stigli, a nisu se nadali da hoće.

Nakon ove priče, ispričali smo još jednu iz istog izvora, naziva „Bilo jednom ili koliko je tanka granica između priče i stvarnosti“

Bilo jednom jedno…“jednom“

toliko puta ispričano,

toliko puta ponovljeno,

da je postalo stvarno.

Ovom smo pričom, uz komentare korisnika, završili grupu koja je bila vrlo ugodna.

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, 15. travnja 2020. godine počela je s provođenjem projekta Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038), koji je financiran u 100%-tnom iznosu (1.471.824,65 HRK) iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Projekt će trajat 24 mjeseca, odnosno od 15. travnja 2020. do 15. travnja 2022. godine.