Grupa podrške za osobe s problemom ovisnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji

Grupa podrške za osobe s problemom ovisnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji

Članovi Mobilnog tima, koji je formiran u sklopu projekta  “Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku” (kodni broj: UP. 02.2.2 .06. 0038), 19. siječnja 2021. godine posjetili su Sisačko-moslavačku županiju.

Nakon razornog potresa i svih nedaća koje su zadesile područje Sisačko-moslavačke županije, Mobilni tim posjetio je osobe s problemom ovisnosti koji su se odazvali pozivu s mrežne stranice projekta.

Najprije smo posjetili Petrinju te tamo imali individualni razgovor s jednom korisnicom koja se kasnije s članovima Mobilnog tima uputila u Sisak na grupu. U Sisku nam se pridružilo još dvoje korisnika te je održana mala grupa na temu „Konzumacije sredstava ovisnosti uzrokovanu stresom“. Nakon grupe, održana su još dva individualna razgovora.

Sve aktivnosti su se odvijale vani zbog nastalih okolnosti.

Projekt “Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku” (kodni broj: UP. 02.2.2 .06. 0038) financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Traje od 15.4.2020. do 15.4.2022. godine.