Grupa podrške za osobe s problemom ovisnosti u Šibensko-kninskoj županiji

Grupa podrške za osobe s problemom ovisnosti u Šibensko-kninskoj županiji

Članovi Mobilnog tima, koji je formiran u sklopu projekta “Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku” (kodni broj: UP. 02.2.2 .06. 0038), 21. rujna 2020. godine, održali su prvu grupu podrške za osobe s problemom ovisnosti na području Šibensko-kninske županije.


Treća grupa na terenu, nakon Brodsko-posavske i Splitsko-dalmatinske županije, održala se u Nunićima u Šibensko-kninskoj županiji. Na grupi je sudjelovalo 11 korisnika, a tema je bila vezana uz povjerenje od strane obitelji i drugih bliskih osoba.
Povjerenje je nešto što dajemo drugima i što drugi daju nama. Ukazati nekome povjerenje ujedno predstavlja i kamen temeljac bliskih odnosa. Osobe s problemom ovisnosti često izgube povjerenje od strane bliskih osoba, osobito roditelja i partnera. Ono što se događa nakon liječenja i tretmana, a u vrijeme resocijalizacije jest potreba za vraćanjem izgubljenog povjerenja. To nije lako, jer povjerenje se jako lako izgubi, a vrlo teško vrati. To znaju i naši korisnici te su s našim Mobilnim timom podijelili svoje „planove“ za vraćanje povjerenja.
Projekt “Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku” (kodni broj: UP. 02.2.2 .06. 0038) financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Traje od 15.4.2020. do 15.4.2022. godine.