Grupa podrške za osobe s problemom ovisnosti održana u Šibensko-kninskoj županiji

Grupa podrške za osobe s problemom ovisnosti održana u Šibensko-kninskoj županiji

Mobilni tim koji je formiran u sklopu projekta  “Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku” (kodni broj: UP. 02.2.2 .06. 0038) posjetio je Šibensko-kninsku županiju, terapijski centar u Nunićima, 12. travnja 2021. godine.

Terapijski centar u Nunićima prvi put smo posjetili zajedno s medicinskom sestrom te tada uz edukativno predavanje je održana i grupa podrške. Ovaj puta smo održali grupu podrške za 13 korisnika, a prisustvovalo je i osoblje koje tamo radi.

Grupa je bila vezana uz život nakon tretmana u terapijskoj zajednici. Nakon sigurnog okruženja i ljudi koji brinu o njima tamo, vani se suočavaju sa surovim životom, potrebom za zaposlenje i iskušenjima u starom društvu. Korisnici su imali puni pitanja vezanih uz kako se tome oduprijeti. Pozorno su slušali kako to čine drugi, ali i kako je svaka osoba za sebe, drugačija i treba naći svoj način.

Projekt “Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku” (kodni broj: UP. 02.2.2 .06. 0038) financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Traje od 15.4.2020. do 15.4.2022. godine.