Grupa podrške u Međimurskoj županiji

Grupa podrške u Međimurskoj županiji

Mobilni tim je u ponedjeljak, 19. travnja 2021. godine bio u Međimurskoj županiji gdje je održana grupa podrške za osobe s problemom ovisnosti.

Na grupi je sudjelovalo troje korisnika. Grupa je, s obzirom da su svi korisnici bili u terapijskom centru, bila usmjerena na prednosti i nedostatke svojeg boravka u terapijskoj zajednici. Neki nisu bili spremni u trenutku boravka tamo biti iskreni jer im je to teško i sada. Svi kažu da bi sada drugačije postupili. Neki su uspjeli, neki su nakon tretmana recidivirali. Svatko je iz tretmana nešto ponio za sebe i trudi se, ali kažu da im je vani teško.

Nakon grupe i razgovora s korisnicima, posjetili smo Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije gdje smo ukratko predstavili projekt i ostavili promotivni materijal.

Projekt “Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku” (kodni broj: UP. 02.2.2 .06. 0038) financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Traje od 15.4.2020. do 15.4.2022. godine.