Edukativne radionice o fizičkim posljedicama konzumacije opijata u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Edukativne radionice o fizičkim posljedicama konzumacije opijata u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Edukativne radionice o fizičkim posljedicama konzumacije opijata provodi medicinska sestra, a u sklopu projekta Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku  (UP.02.2.2.06.0038). Ovoga puta edukativna radionica bilo je u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U Mikluševcima je medicinska sestra već održala jednu edukativnu radionice o fizičkim posljedicama konzumacije opijata, no s obzirom na interes odlučila ih je ponovo posjetiti. Tako je u petak, 18. veljače 2022. godine održala korisnicima terapijske zajednice Biram novi život još jednu edukativnu radionicu na kojoj je sudjelovalo troje korisnika.

Korisnici koji su sudjelovali prije ulaska u terapijsku zajednicu imali su probleme s različitim sredstvima pa su imali prilike čuti kako svako od tih sredstva utječe na njihov organizam, kako se organizam ponaša pod djelovanjem, a kako u apstinenciji, može li se i kako tijelo oporaviti. S obzirom na činjenicu što je grupa bila mala, svatko od njih mogao je dobiti informacije o svojoj situaciji, pitati, dati svije iskustvo. S obzirom na usmene povratne informacije, edukativna radionica bila im je zanimljiva i korisna te im je bilo drago da su imali priliku dobiti više informacija o ovoj temi.

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, 15. travnja 2020. godine počela je s provođenjem projekta Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038), koji je financiran u 100%-tnom iznosu (1.471.824,65 HRK) iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Projekt će trajat 24 mjeseca, odnosno od 15. travnja 2020. do 15. travnja 2022. godine.