Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku kroz 2022. godinu

Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku kroz 2022. godinu

Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038) je projekt kojeg provodi Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ od 15. travnja 2020. godine. Trajanje projekta je 24 mjeseca, odnosno do 15. travnja 2022. godine. Projekt je financiran u u 100%-tnom iznosu (1.471.824,65 HRK) iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I.

O aktivnostima provedenim kroz 2021. godinu smo već pisali, a sada slijedi plan za 2022. godinu.

Do kraja 2021. godine, odradili smo većinu aktivnosti, no neke su planirane za 2022. godinu, odnosno do 15. travanja kada projekt završava.

O aktivnostima provedenim kroz 2021. godinu smo već pisali, a sada slijedi plan za 2022. godinu.

Ispred nas je još jedna grupa podrške za članove obitelji koja će se održati u siječnji ili veljači. To će biti osma po redu grupa podrške koji provodi psiholog, a koje imaju za cilj ojačati članove obitelji s ovisnim članom kako bi bolje uskladili poslovni život i brigu o ovisnom članu.

Edukativnih predavanja o fizičkim posljedicama konzumacije opijata (i drugih supstanci), a koje održava medicinska sestra, preostalo je za održati tri. U Gradu Zagrebu planirano je predavanje u siječnju, zatim ono u Vukovarsko-srijemskoj županiji u veljači te zadnje u Karlovačkoj županiji predviđeno je za ožujak.

Mobilni tim još mora održati osam grupa podrške, a planirane su na slijedeći način: u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji grupe će biti u siječnju, Vukovarsko-srijemska i Sisačko-moslavačka županija na redu su u veljači, Karlovačka i Brodsko-posavska županija u ožujku te zadnja grupa podrške u travnju održati će se u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Za 2022. godinu preostaje nam i jedan ciklus Škole prevencije koja će se održati u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

O svim provedenim aktivnostima, kao i do sada obavještavat ćemo vas putem naše mrežne stranice, a ukoliko imate više pitanja, slobodno nam se obratite i putem maila ili telefonom.