Aktivnosti u listopadu

Aktivnosti u listopadu

Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038) kroz mjesec listopad nastavio je s provođenjem aktivnosti, naravno, uz pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka.

Tako su članovi Mobilnog tima održali grupu podrške u Brodsko-posavskoj županiji (TC Ivanovac, 05.10.) te u Vukovarsko-srijemskoj županiji (Vinkovci, 12.10.). S obzirom na to kako je ovo bio prvi odlazak u Vukovarsko-srijemsku županiju, uz održavanje grupe i individualnih savjetovanja, posjet Vinkovcima članovi Mobilnog tima iskoristili su kako bi podijelili promidžbeni materijal u Centru za socijalnu skrb Vinkovci te Službi za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja (Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije), naravno, pridržavajući se svih propisnih epidemioloških mjera.

Nadalje, kako smo i najavili, u listopadu je započela Škola prevencije. Prvi ciklus održava se u Zagrebu, u Centru za pružanje usluga u zajednici Zagreb – Dugave. Škola prevencije traje 5 dana, a održava se svaki utorak. Provode ju autori Programa škole prevencije – Alma Rovis Brandić i Stjepan Podnar.

Uz navedene aktivnosti, nastavili smo s održavanjem individualnog savjetovanja te su članovi Mobilnog tima i dalje dostupni (kontakti).

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, 15. travnja 2020. godine počela je s provođenjem projekta Centar podrške za ovisnike i osobe u riziku (kodni broj: UP.02.2.2.06.0038), koji je financiran u 100%-tnom iznosu (1.471.824,65 HRK) iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I. Projekt će trajati 24 mjeseca, odnosno od 15. travnja 2020. do 15. travnja 2022. godine.